Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Bouw Zuidsingel fase 7

Kortenhoef, 20 december 2001. Vorige week werd in de gemeenteraad het plan Zuidsingel kort besproken en kreeg het college instemming met de bouwplannen.

Vanavond staat in de Gooi dat er gistermorgen een samenwerkingsovereenkomst is getekend met het bedrijf Beldijk BV over het bouwen van fase 7 van het plan Zuidsingel. (De strook tussen de Fuik en de Emmaweg, waar nu nog de kassen staan.)

Er zullen 83 eengezinswoningen, vijftien wooneenheden voor jongeren en nieuwbouw voor de Antoniusschool en peuterspeelzaal 't Overstapje komen. Op de Antoniusschool komen 22 appartementen. Van deze 22 appartementen zullen er twee tijdelijk als lokaal dienst doen.

De koopwoningen zullen een prijs krijgen die ligt tussen 390.000 en 500.000 gulden. Daarmee denkt de gemeente betaalbare woningen te realiseren. Inwoners van Wijdemeren of economisch gebondenen komen als eerste in aanmerking om de woningen te kopen. Of de plannen van aankomend wethouder Ties Hagen ook van toepassing zullen zijn om de koop ook open te stellen voor mensen die terug willen keren naar Wijdemeren is niet duidelijk.

De realisatie van de jongerenwoningen is het gevolg van een motie die door Ferry Staal werd ingediend tijdens de raad van 27 augustus 1998.

Over die raadsvergadering:

Bij het punt over goedkope huurwoningen voor jongeren in fase 7 van de Zuidsingel, waarvan het College eerder had gezegd bij monde van Wethouder 't Hoen dat er geen huurwoningen gepland waren is het voorstel bijgesteld. Er wordt nu wel onderzocht of dat kan.
Over dit onderwerp had F. Staal, fractievoorzitter van de PvdA fractie, een brief aan het College en de krant geschreven waarin hij stelde dat de Wethouder de Raad misleid had.

(Overigens was dat dezelfde raad waarin Dorpsbelangen een motie van afkeuring indiende tegen wethouder Dick 't Hoen (VVD) vanwege zijn optreden tijdens de brand in de toen nog gloednieuwe Meenthof. De motie werd aangenomen, hetgeen het begin van een bestuurscrisis inluidde.)

Als er geen problemen ontstaan zal de bouw midden volgend jaar beginnen en zal de nieuwe Antoniusschool in het schooljaar 2003 - 2004 in gebruik worden genomen.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...