Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Havik valt kip aan

Loosdrecht, 18 december 2001. In de Gooi- en Eemlander staat vanavond op het voorblad van het regiokatern een grote kleurenfoto. Op de foto zijn een aantal kippen te zien die rondscharrelen naast de restanten van wat eens een kip moet zijn geweest. Een bundeltje veren.

Nico Postma, de schrijver van het artikel, heeft het onderste uit de kan gehaald om de waarheid rond deze kip te achterhalen. De kop van het omvangrijke artikel luidt:

Weer kip door havik aangevallen
Roofvogel kiest in deze kou gemakkelijke prooi.

"Lopen de Gooise kippen gevaar? Nadat onlangs twee Barnevelders in Huizen zijn omgebracht door een roofvogel, is zondag opnieuw een kip geofferd aan moeder natuur." :opent het artikel alarmerend. Ditmaal was het een krielkip.

Waarschijnlijk gepakt door een havik. Hanneke Sevink van de Werkgroep Roofvogels Nederland denkt dat het een vrouwtjeshavik was. Mannetjes haviken zijn kleiner. Zij kunnen grote kippen niet meenemen.

In Oud-Loosdrecht houdt Henk Buschman de adem in, want er is een gerede kans dat de havik terugkomt om nog een paar kippetjes te verschalken, omdat dat met deze koude wel heel erg verleidelijk is.


Het Wijdemeerse weer: Grijs, druilerig, 6 graden, weinig wind

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...