Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Gieskens: dominant?

Loosdrecht, 16 december 2001. Nico Postma van de Gooi- en Eemlander bezocht de bijzondere raadsvergadering in Loosdrecht op 14 december.

Zijn artikel biedt een leuk kijkje in de keuken van Loosdrecht. Opvallend was de toespraak van Reinoud van Bruggen, de scheidend gemeentesecretaris van Loosdrecht.

Hij onthulde dat Albert Ballintijn van D66 altijd het langste bleef plakken bij de borrel. Wim van Oudheusden, de fractievoorzitter van de PvdA noemde hij het knapste jongetje van de klas. "Zo knap dat hij zichzelf soms niet meer begrijpt."

De collegevergaderingen moeten weinig boeiend zijn geweest. "Zij duurden nooit langer dan anderhalf uur omdat de wethouders de burgemeester niet durfden tegen te spreken." Goede uitvoerders, maar angst voor discussie.

Jos Gieskens sprak dikwijls de woorden: "Nu moet je eens goed luisteren." Hij bedoelde daarmee dat je moest gehoorzamen.


Jos Gieskens

In zijn toespraakje weersprak Jos Gieskens de woorden van van Bruggen. Hij had wel tegenstand ondervonden en het korte vergaderen kwam door de prima ambtelijke voorbereiding. De discussies met de gemeentesecretaris had hij gewaardeerd.

Boele Staal noemde Jos Gieskens "een krachtige manager".

Wie er gelijk heeft zullen we nooit meer weten, tenzij een betrokken Loosdrechter besluit om zijn memoires te aan schrijven...


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...