...

---

Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Palingroken: garantie

's-Graveland, 8 augustus 2001. De raadscommissie kreeg vanavond de vraag voorgelegd of het College voor fl. 5000,-- garant mag staan naar de Stichting BLOK voor eventuele tekorten die bij het palingroken kunnen ontstaan.

Daarop ontstond een uiterst warrige discussie. Er bleek een eerder voorstel geweest te zijn waarin voorgesteld werd om niet 5000, maar 500 gulden garantstelling te geven aan de Stichting Blok. Daarmee kon Gerrit van de Broek (VVD) het wel eens zijn, maar 5000 gulden vond hij wel erg veel geld.

Van diverse kanten werd gevraagd of er een begroting was. Nee, die had Co de Kloet (wethouder DB) nog nooit gezien. Bovendien, zo zei hij, die was ook niet te maken, want er was onbekend hoeveel bezoekers er zouden komen. En ook wist het College niet of er sponsors waren en hoeveel die zouden betalen. Ook had het College geen "flauw idee" van de kosten van het evenement.

Op de vraag of het er toe doet hoeveel bezoekers er komen, want er wordt toch geen entreegeld geheven wist Jan van den Broeck het antwoord. De drankenomzet wordt hoger of lager met het aantal bezoekers. Of er afdracht plaatsvindt van de omzet aan de Stichting BLOK werd niet duidelijk. 

Na veel heen en weer gepraat werd uiteindelijk door een meerderheid besloten om toch maar garant te staan voor fl. 5000,--. René Voigt van Dorpsbelangen vond de uitgave zonder onderliggende begroting te groot en was tegen.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...