... ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Wijdemeren: Loenen lonkt

Wijdemeren, 28 augustus 2001. Op de voorpagina van het regiokatern van de Gooi- en Eemlander staat vandaag een groot artikel over Loenen en eventuele keuzen ten aanzien van samenvoeging en herindeling.

De zogenaamde BAL (Breukelen, Abcoude, Loenen aan de Vecht) variant wordt al jaren bestudeerd. De gemeenteraad van Loenen lijkt zich nu toch nog eens te bedenken. Er is een onderzoek gedaan naar de BAL variant omdat de raad dat de beste optie vond. Nu het onderzoek op tafel ligt en in de raad besproken werd kwam echter ook een samenvoeging met Wijdemeren aan de orde die ook zijn voordelen heeft omdat de kernen van Wijdemeren het zelfde karakter hebben als Loenen. Men wil ook die mogelijkheid onderzoeken.

Als Loenen en Abcoude tot Wijdemeren zouden toetreden, dan ontstaat een gemeente van 40.000 inwoners (nu 23.000 voor Wijdemeren op 1 januari 2002).

Breukelen en Abcoude hebben het onderzoek wel zonder voorbehoud goedgekeurd en zijn teleurgesteld over de discussie die in Loenen is ontstaan.

Voor de Provincie Utrecht zou samenvoeging met Wijdemeren weer een aanslag op haar grondgebied zijn. (De Utrechtse Bisschoppen en de Hollandse Graven kunnen dan weer, net als eeuwen geleden, een keurig robbertje gaan vechten. red.)


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...