Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Goudberg over fusie

Wijdemeren, 26 april 2001. In de G&E van vanavond staat een interview van Simone Stevens met Jan Goudberg, Burgemeester van Nederhorst den Berg en voorzitter van de stuurgroep (de drie Colleges van B&W). Hij vertelt dat de samenvoeging een ingewikkeld proces is waarbij voor vele medewerkers onzeker is wat hun plaats in de nieuwe organisatie zal zijn. Dat leidt soms tot onderhuidse spanningen.


Jan Goudberg, Burgemeester Nederhorst

Er is een gezamenlijke Ondernemingsraad, een projectgroep met de huidige Gemeentesecretarissen, een aantal werkgroepen die alle verordeningen op elkaar afstemmen en er is externe begeleiding van KPMG. Goudberg vindt dat iedereen er hard aan trekt om het proces voor elkaar te krijgen.


Jos Gieskens, Burgemeester Loosdrecht

Wim Kozijn, Burgemeester 's-Graveland

Hij hoopt dat er zo gauw mogelijk een nieuwe Gemeentesecretaris voor Wijdemeren benoemd zal worden. Of dat één van de huidige secretarissen wordt is nog onbekend. Voor de nieuwe Burgemeester zal ook een sollicitatieprocedure gestart worden. Goudberg en Kozijn zullen niet meedoen. Jos Gieskens van Loosdrecht maakt een kans volgens Goudberg, maar hij acht het waarschijnlijker dat er iemand van buiten komt. Hij is zelf blij dat hij Wijdemeren als bestuurder niet meer mee zal maken. Hij verwacht dat het de eerste jaren zeer veel werk zal betekenen voor het nieuwe College en pleit dan ook voor het maximaal aantal full-time Wethouders van vier (op een Raad van 19).

Goudberg denkt dat het typisch dorpse van het Gemeentebestuur af zal gaan. Waar mensen nu gewoon binnelopen zal dat in de toekomst niet meer gaan.

Wijdemeren wordt qua oppervlakte met 7700 hectare de grootste gemeente in de regio. Hilversum heeft er 4600.

Hij heeft zijn Gemeenteraad aangeraden om zijn ambtswoning aan te houden, omdat de nieuwe Burgemeester er dan in kan trekken. De andere twee Gemeenten kennen geen ambtswoning.

Afsluitend zegt hij dat er nu niet gezeurd moet worden over geld. De dorpen moeten netjes afgeleverd worden in het nieuwe geheel.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...