Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Geen Braderie

's-Graveland, 24 april 2001. De veemarkt op 11 en 12 mei was al afgelast vanwege de MKZ crisis. Nu wordt ook de braderie afgelast op verzoek van de veehouders in de gemeente. Bert Looman, de voorzitter van de SFG (Stichting Festiviteiten 's-Graveland) heeft er begrip voor. Er zouden twintigduizend bezoekers verwacht worden en 225 standhouders.

Het afblazen van de braderie is voor de SFG een strop. Alle voorbereidingen en drukwerk zijn tevergeefs geweest en men zal de inkomsten missen.

Co de Kloet vindt het een verstandig besluit van de SFG. Er was ook gepland dat de feesttent op de gebruikelijke plaats aan het Noordereind zou worden opgezet. Dat is door de gemeente verboden omdat er twee koeien naast het terrein lopen.

Het programma dat in de feesttent zou worden gegeven verhuist nu naar Sporthal de Fuik. Daar maken de sporters plaats voor dit evenement en zal Dirk van den Broek voor de aankleding van de hal zorgen.

Geen Avondvierdaagse

De avondvierdaagse, die eind mei gehouden zou worden, is hetzelfde lot beschoren. Vanwege de MKZ crisis en het feit dat de achthonderd wandelaars door natuurgebieden wandelen, is ook daar besloten om van het evenement af te zien.

Er is nog even gedacht over een alternatieve wandelroute, maar dat zou betekenen dat er veel over de weg gewandeld zou moeten worden, hetgeen niet veilig genoeg zou zijn.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...