Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Co over Ruud

Kortenhoef, 5 april 2001. In de Gooi- en Eemlander van vanavond staat een ingezonden brief van Co de Kloet, wethouder voor Dorpsbelangen 's-Graveland  in 's-Graveland. Het onderwerp van de brief is de recente ingezonden brief van Ruud Buijs, VVD-raadslid in Loosdrecht.

Co verwijt Ruud Buijs dat: "Ruud Buijs B&W en de ambtenaren de hemel in prijst, iedereen is zo verschrikkelijk bekwaam en zo uitermate deskundig en zo kort en krachtig en alles wordt zo goed afgewogen ook." De ogen van Co rollen uit zijn hoofd. "Als dit de kritische toon is, die we van de VVD in de nieuwe gemeenteraad mogen verwachten, dan zijn we met die VVD goed jarig."

Dan maakt Co een verrassende bocht in zijn brief. Hij schrijft: "Iedereen weet dat over de herindeling de burgers in alle drie de dorpen nauwelijks of niet zijn geraadpleegd.

"Ook ik heb dat altijd als een ongelukkige omstandigheid ervaren en het is terecht dat Dorpsbelangen Loosdrecht daar nog eens de nadruk op legt." :schrijft hij. En dat terwijl hij toch de laatste paar jaar wethouder was en daar dan wat aan had kunnen doen, maar dat niet deed.

Wij herinneren ons de voorlichtingsactiviteiten, zoals bijvoorbeeld de krant die huis aan huis in alle dorpen verspreid is, de inspraakavonden die tegelijk in alle dorpen gehouden werden, inclusief een radioverbinding van de AROS tussen de dorpen. En dan niet te vergeten de druk bezochte inspraakavond in Loosdrecht die door de Provincie Utrecht was georganiseerd.

Heeft hij zeker even niet opgelet.

Dan komt Co de Kloet met een uitsmijter zoals we die van hem kennen:
"Maar nu even iets geheel anders. De eerste berichten over Dorpsbelangen Loosdrecht waren nog vers in de pers toen ene Buijs uit Loosdrecht ons, in 's-Graveland, belde met de vraag of hij in de nieuwe club een bestuursfunctie zou kunnen krijgen. Was jij dat Ruud?"

Wordt vervolgd.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...