Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Programma PvdA

Wijdemeren, 10 april 2001. De PvdA afdeling Wijdemeren zond de Wijdemeerse Webkrant  onderstaand persbericht.


Persbericht

De Partij van de Arbeid in Wijdemeren is er in geslaagd een verkiezingsprogramma op te stellen voor de Gemeenteraadsverkiezingen welke op 7 november a.s. worden gehouden. EENHEID IN VERSCHEIDENHEID is de titel. Intensief overleg met de leden in de Gemeenten Loosdrecht, Nederhorst den Berg en 's-Graveland heeft tot een zeer uitdagend resultaat geleid. Hiermee durven wij ons bij de kiezers te presenteren.

Vervolgens kunnen wij melden dat de Fractieleider van de Partij van de Arbeid in de Tweede Kamer, de heer Melkert, op 26 juni a.s. een toespraak zal houden in het Dorpshuis "de Dobber" in Kortenhoef. Deze bijeenkomst is niet alleen toegankelijk voor de leden maar voor alle kiezers in de drie gemeenten.

De ledenvergadering heeft een voorlopig bestuur gekozen, die de verkiezing van de nieuwe PvdA afdeling Wijdemeren, per 1 januari zal voorbereiden.
Tot secretaris/penningmeester is gekozen Wim van den Hurk, Kortenhoefsedijk 4, 1241 LL in Kortenhoef. Telefoon 035-6561778.
Tot voorzitter is gekozen Ties Hagen, B.v.Beeklaan 23 1241 AC te Kortenhoef. Telefoon 035-6561352.

Voor nadere informatie kunt u ook bij hen terecht.


Hieronder volgt het uittreksel uit het verkiezingsprogramma dat door de redactie van de Wijdemeerse Webkrant is ontvangen.


Samenvatting Verkiezingsprogramma 2002-2006
Partij van de Arbeid Wijdemeren

Eenheid in verscheidenheid

De Partij van de Arbeid staat voor nieuwe uitdagingen. Per 1 januari a.s. komt er een nieuwe gemeente Wijdemeren. Dat betekent nieuwe uitdagingen en nieuwe kansen. De Partij van de Arbeid heeft in overleg met de leden een uitgebreid verkiezingsprogramma opgesteld. De kandidaten van de Partij van de Arbeid voor de nieuwe gemeenteraad hebben zich achter dit verkiezingsprogramma geschaard. Dat houdt in dat de gekozen gemeenteraadsleden er alles aan zullen doen om dit verkiezingsprogramma uitgevoerd te krijgen in de komende vier jaar. Het verkiezingsprogramma is onderverdeeld in een aantal hoofdstukken en deze hoofdstukken willen wij als bestuur van de Partij van de Arbeid hieronder kort samenvatten.

A. Het gemeentebestuur.
De Partij van de Arbeid is voorstander van een college van B&W dat door zoveel mogelijk partijen wordt gesteund. Het spreekt vanzelf dat wij in staat zijn een wethouder te leveren. Het college dient de grootst mogelijke openheid te betrachten naar de inwoners. In dat kader pleiten wij voor een voorlichtingsperiodiek (De Wijde Blik) welke huis aan huis wordt bezorgd. Het gemeentebestuur is er voor de inwoners en niet andersom. Wij willen onderzoeken of het mogelijk is om betere service aan de inwoners te verlenen en of de openingstijden van de gemeentelijk loketten verruimd kunnen worden. Moderne communicatie door middel van E-mail zal de gewoonste zaak van de wereld moeten worden. De Partij van de Arbeid vindt het noodzakelijk dat adequate voorlichting wordt verzorgd wanneer het gaat om ingewikkelde plannen en procedures. Ook vinden wij het van belang dat het nieuwe college uitstekende inspraakmogelijkheden organiseert. Daarbij is professionele voorlichting van groot belang. Dit alles zouden wij willen samenvatten als de bestuurlijke cultuur die er in de nieuwe gemeente moet komen. Openheid en service gericht.

B. Welzijn.
Het welzijn heeft voor ons een hoge prioriteit. Wij zijn dan ook voorstander van een actief sociaal beleid vooral gericht op de minst draagkrachtigen. Wij wensen een actief beleid ten aanzien van werkzoekenden. Ook het ouderenwerk willen wij stimuleren. Dit houdt onder meer in dat meer aangepaste woningen worden gebouwd voor ouderen en gehandicapten. Kinderopvang van nul tot vier jaar is een must alsmede de naschoolse opvang. Vanzelfsprekend willen wij een veilige gemeente nastreven. Een actief geïntegreerd jeugdbeleid is voorwaarde. Ook vluchtelingen en asielzoekers moeten in onze gemeente een veilige thuishaven hebben.

C. Milieu
Het milieu is een speerpunt in ons beleid. Onze plassen dienen schoon te zijn en te blijven. Wat ons betreft dient er een gemeentelijke milieudienst opgezet te worden die ook intensief controleert. 

D. Woningbouw.
De woningbouw zal een probleem zijn voor onze woningzoekenden. Daarom willen wij duurzaam bouwen op de plaatsen waar dat nog mogelijk is. In overleg met provincie en Rijksoverheid willen wel naar meer bouwmogelijkheden zoeken.

E. Werkgelegenheid.
Omdat onze gemeente toch vooral een forenzengemeente is zien wij alleen mogelijkheden van uitbreiding in schone en arbeidsintensieve bedrijven.

F. Onderwijs.
Wij zijn tegenstander van bezuinigingen op onderwijs. Sterker nog wij zijn voorstanders van aparte ruimten voor informatica-onderwijs. Zwemonderwijs dient in de lesprogramma's te worden opgenomen vooral in zo'n waterrijk gebied. Muziekonderwijs in het basisonderwijs willen wij stimuleren.

G. Verkeer.
De PvdA is voorstander van verkeersbelemmerende maatregelen als die de veiligheid van de inwoners verbeteren. Wat ons betreft dient in alle woonwijken de 30 km.-zone te worden ingevoerd. Nu het openvervoer steeds meer onder druk komt te staan in een gemeente met zoveel autobezitters willen wij streven naar een geïntegreerd taxisysteem. Bovendien willen wij voldoende parkeerplaatsen creëren om de overlast van de bewoners te minimaliseren.

H. Sport en recreatie.
De nieuwe gemeente wordt vooral gekenmerkt door veel natuurschoon. Dat willen wij zo houden. Wel willen wij dat B&W de ondernemers in Loosdrecht steunt bij het organiseren van op het toerisme gerichte activiteiten. Sport staat bij ons hoog in het vaandel. In de regel zijn de sportaccommodaties goed alleen in Nederhorst den Berg niet. Wij bepleiten daar een nieuwe wat kleinere sporthal daar.

I. Financiën.
Al deze wensen dienen betaald te worden. Ons uitgangspunt is een evenwicht tussen inkomsten en uitgaven. Begrotingstekorten zijn voor ons onacceptabel. De gemeentelijke belastingen mogen wat ons betreft niet sterker stijgen dan de gemiddelde loonsverhogingen van het afgelopen jaar. De gemeentelijke tarieven dienen geharmoniseerd te worden. Dat dient met zorg te gebeuren zodat niet een deel van de gemeente aanmerkelijk meer moet gaan betalen dan in het verleden. Voor de minst draagkrachtigen willen wij een soepele kwijtscheldingsregeling. Wij kwamen altijd al voor die groep op en dat blijven wij doen.

J. Slot.
De Partij van de Arbeid bepleit in dit verkiezingsprogramma openheid en duidelijkheid. Dat willen wij vooral ook voor onze kiezers doen. Eenmaal per jaar willen wij met onze fractieleden de voortgang bespreken van hetgeen wij bovenstaand beloofd hebben. Dat zal gebeuren in een openbaar debat. Hieruit blijkt voldoende duidelijk waar wij voor staan en wat wij beloven.

De Partij van de Arbeid is degelijk geworteld in onze samenleving. De Partij van de Arbeid is niet voor niemendal de grootste partij van het land. Geen opportunistisch gedoe maar degelijkheid en betrouwbaarheid dat zijn onze kenmerken. Daar staan wij voor en dat zullen wij blijven doen.


Het interim bestuur van de Partij van de Arbeid
Wijdemeren
April 2001


Tot zover het persbericht en de samenvatting van het verkiezingsprogramma van de PvdA Wijdemeren. De eerste contouren van het komende politieke debat tijdens de verkiezingscampagne zijn al duidelijk te onderkennen.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...