Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Sites en Statistieken

Kortenhoef, 9 april 2001. Vandaag aandacht voor twee aardige sites en wat statistieken. Voor de liefhebbers.

Gemeenteraad.net

Voor iedereen die iets met gemeenten heeft en het reilen en zeilen daarvan, is www.gemeenteraad.net een hele aardige site.

Er is van alles en nog wat te vinden over gemeenten, gemeenteraden en ontwikkelingen in de lokale overheid. Als u 's-Graveland wilt vinden moet u dat via de zoekmachine doen. Tik 's-Graveland in en u vindt deze gemeente. Er is ook een tabblad om gemeenten te vinden op basis van de eerste letter van de naam. Dat werkt prima, maar niet bij 's-Graveland, 's-Gravendeel en 's-Gravenzande. Niet bij de s en niet bij de G.

Loosdrechtplein.nl

Er is sinds 5 februari dit jaar voor Loosdrecht een site geopend onder de naam www.loosdrechtplein.nl. Op de site zijn lokale ondernemers te vinden, zoals Super de Boer met de aanbieding van de week, de Nieuwsster, een Doe het zelf winkel, enige horecagelegenheden, etc. Vergelijkbaar met de sites van Plassennet wijdemeren.nl, ankeveen.nl, sgraveland.nl en kortenhoef.nl die inmiddels al bijna anderhalf jaar in de lucht zijn. Loosdrechtplein meldt op de homepage dat men voorbereidingen treft voor de herindeling naar de nieuwe gemeente.

Statistiek Wijdemeerse Webkrant

Tenslotte wat gegevens over de Wijdemeerse Webkrant. Waar komen de bezoekers vandaan? Wanner komen ze? Hieronder een overzicht. De meting vindt plaats op grond van de laatste letter van de domeinen waar de bezoekers vandaan komen. Nederland = .nl, VS Commercieel = .com, netwerk = .net, Mexico = .mx, Canada = .ca. De .com en .net domeinen vertekenen het beeld iets, want dat kunnen toch best Nederlandse domeinen zijn.

Land van herkomst
1. Nederland 6765 75.3 %
2. VS Commercieel 406 4.5 %
3. Netwerk 255 2.8 %
4. Mexico 135 1.5 %
5. Canada 97 1.1 %
6. Verenigde Staten 77 0.9 %
7. Australië 42 0.5 %
8. Duitsland 29 0.3 %
9. Zwitserland 19 0.2 %
10. Verenigd Koninkrijk 18 0.2 %
  Onbekend 1076 12.0 %
  De rest 60 0.7 %
  Totaal 8979 100.0 %

Wanneer kijken onze bezoekers? Dag en nacht. In de hele kleine uurtjes wat minder uiteraard. Ook de lunch en het avondeten geven een dip te zien. (De onderste balk geeft het uur aan. Hij begint om 0.00 uur en eindigt om 23.59 uur.) Om 10.00 uur 's morgens komt u het meest op bezoek. Na middernacht bent u nog niet allemaal naar bed.

Neemt het aantal bezoekers toe? Jazeker. Hieronder een overzicht vanaf januari 2000. De site bestond al geruime tijd, maar op dat meoment is de meting begonnen. Opvallend is de uitschieter afgelopen januari. Dat was de ijsgekte, toen bezoekers uit heel Nederland op zoek waren naar natuurijs. (Omdat april 2001 nog maar net begonnen is staat die balk nog zo laag.)

Kijkt u liever door de week of in het weekend? Nee. U bent zeer gelijkmatig. Iedere dag komen er evenveel bezoekers.

U denkt nu misschien dat wij iets van u weten. Wij kunnen u geruststellen. Wie er kijkt, waar naar en wanneer weten wij niet. Wij weten alleen dat iemand ons bezoekt, hoe laat en uit welk land/domein hij of zij komt, meer niet. Een soort kijkcijfers. Helaas kunnen wij de waardering niet meten zoals de omroepen dat doen. De enige manier waarop wij weten dat u onze krant waardeert is als u ons een bemoedigend of waarderende email stuurt. En dat komt gelukkig voor.

Wilt u dat die kleine duizend mensen die per maand de Wijdemeerse Webkrant bekijken uw advertentie zien? Stuur ons een email, dan zorgen wij ervoor dat u op de site opgenomen wordt. Daar zijn tal van mogelijkheden voor.


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...