15 t/m 21 mei  2000

's-Gravendrecht den Berg?

19 mei 2000. In de Gooi- en Eemlander van vandaag een artikel over de werknaam. Het blijkt dat er plotseling haast is met de keuze van de naam van de heringedeelde gemeente. Voor de zomer wil Minister de Vries van Binnenlandse Zaken een werknaam hebben. Er is een werknaam nodig zoals wij hieronder al meldden. Maar de kans is heel groot dat de werknaam ook de naam van de nieuwe gemeente zal blijken te worden. Daarom moet er toch wel even goed over nagedacht worden.

In het artikel komen de volgende namen langs:

Glank, Glombonbank, 's-Gravendrecht den Berg, Drieluikseplasdorp, Wijde Meren, Niet Wijde Plassen, etc. Burgemeester Goudberg van Nederhorst voorspelt nogal wat discussie. Burgemeester Kozijn van 's-Graveland heeft een literaire voorkeur. Awater vindt hij het mooist, de titel van een boek van Nijhoff. Burgemeester Gieskens van Loosdrecht heeft er wel gedachten over maar zegt nog niets. Hij vindt dat de naam recht moet doen aan de historie van het gebied.

Er zal een commissie komen met een lid per gemeente die zich over de naam gaat buigen. Voor Nederhorst den Berg zal Prof. dr. Blok in de commissie gaan zitten.

Weet u een leuke, goede, grappige, welluidende, historische verantwoorde of onverantwoorde naam? Doe dan mee en stuur hem aan ons. Klik hier en de door u bedachte naam komt in de namenlijst. En u maakt een kans op een eervolle vermelding op deze site als de door u bedachte naam uiteindelijk gekozen wordt!


Werknaam

17 mei 2000. Op de raadsagenda voor de gemeenteraad van 25 mei aanstaande staat een intrigerend agendapunt. Er moet voor de herindeling een werknaam voor de nieuwe gemeente gekozen worden. Er werd opgegeven dat dan maar tijdelijk GNL (alfabetische volgorde van de eerste letters) moest worden. Het ministerie wil echter een echte naam. Er wordt nu als agendapunt 9 een procedure voorgesteld om te komen tot een tijdelijke nieuwe naam. Overigens, u weet het, u kunt zelf naar de raadsvergadering gaan en hem vanaf de publieke tribune bijwonen. 25 mei om 20.00 uur op het gemeentehuis. De koffie staat klaar.


Evenementen

17 mei 2000. In het gemeentenieuws in de Wie Wat Waar valt vandaag te lezen dat de volgende evenementen er aan komen met de bijbehorende wegafsluitingen.

23, 24, 25 en 26 mei Avondvierdaagse. Het gebied rond Sporthal de Fuik zal op al die dagen tussen 17.00 en 22.00 uur afgesloten zijn.

Op 1 juni zal de Driedorpenloop gehouden worden. De Zuidsingel zal dan van 13.00 tot 17.00 afgesloten zijn tussen de straten Bruinjoost en Zuiderhoek.

Tenslotte zal op 24 mei de Nationale Straatspeeldag gehouden worden. De straten rond speeltuin de Eekhoorn worden afgesloten tussen 10.00 en 17.00. Het gaat om de Van Nes van Meerkerklaan, de Gabriėlgaarde en de kruising van de Egidius Blocklaan en de Elbert Mooijlaan.

De gemeente vraagt om op die tijden ook geen auto's op die plaatsen te parkeren.


nieuwshome.gif (2185 bytes)