Nieuwsarchief 1998
(Archief D66 's-Graveland)

 
September 1998
Wim Neef en Yolanda de Haan getrouwd!
Zaterdag 19 september 1998

Op 19 september zijn Fractievoorzitter Wim Neef (CDA) en Yolanda de Haan door Burgemeester Kozijn in de echt verbonden. Het was stralend weer. D66 wenst het bruidspaar veel geluk.

Wim en Yolanda 19/9/1998

Verbijstering over toewijzingbeleid Ankeveense huizen
(Kop uit de Gooi & Eemlander van 19 september 1998)
Zaterdag 19 september

In de afgelopen Commissievergaderingen kwam, dankzij de oplettendheid van Henk de Kloet (Dorpsbelangen), aan de orde dat het College het voornemen heeft om zeventien nieuw te bouwen koopwoningen aan het Stichts End in Ankeveen toe te wijzen aan Ankeveners. Wethouder 't Hoen stelde zelfs voor om alleen die Ankeveners in aanmerking te laten komen die op hun beurt hun huis aan andere Ankeveners verkopen.

In de Commissievergadering stonden Dorpsbelangen en D66 alleen in hun verzet tegen deze gang van zaken. De reden van hun verzet is principiëel van aard. De Gemeente 's Graveland bestaat uit drie dorpen die pal tegen elkaar liggen. Als er woningen beschikbaar komen waar de Gemeente iets over te zeggen heeft, dan moeten alle inwomers daarvan in gelijke mate kunnen profiteren. Afgezien daarvan kan de vraag gesteld worden wie Ankevener is. Is iemand die twee jaar in Ankeveen woont, maar daarvoor buiten de gemeente heeft gewoond, een Ankevener en iemand die er twintig jaar heeft gewoond, maar uiteindelijk naar Kortenhoef is gegaan omdat daar een huis beschikbaar was niet?

Een tweede interessant punt ontstaat als dit beleid doorgetrokken wordt. Fase 7 aan de Zuidsingel in Kortenhoef wordt dus voor Kortenhoevers en 's Gravelanders kunnen het wel voor altijd vergeten, want daar wordt niet gebouwd. Dat kan dus niet vinden Dorpsbelangen en D66.

Wethouder 't Hoen kondigde aan toch met dit voorstel in de Raad van donderdag 24 september te zullen komen.

Regenboogcoalitie in Hilversum?
Vrijdag 18 september 1998

Het begint erop te lijken dat er in Hilversum een coalitie komt van alle partijen behalve Leefbaar Hilversum. De persoon van Wethouder Arno Haye lijkt iedere lijmpoging in de weg te staan. De andere partijen willen hem niet en Leefbaar Hilversum wil hem niet vervangen.

Jan Terlouw bemiddelt in Hilversum
Woensdag 9 september 1998

Vandaag werd bekend dat een oude bekende gaat proberen om de bestuurlijke crisis in Hilversum op te lossen. Oud Commissaris van de Koningin in Gelderland, Jan Terlouw, een prominent D66'er gaat proberen om te bemiddelen in de bestuurscrisis die nu al wekenlang aanhoudt. Als het hem lukt heeft hij, denken wij, een wonder verricht gezien de standpunten van de verschillende partijen en personen.

Gondelvaart
Zaterdag 5 september 1998

Vanvond vond op het Hilversums Kanaal en het eerste deel van de vaart langs de Kortenhoefsedijk weer de jaarlijkse gondelvaart plaats. Het was mooi droog weer met een goede temperatuur. De belangstelling was groot. Een stuk of vijftien fraai versierde verlichte boten trok langs in het donker. Aan de meeste gondels was veel aandacht geschonken. Er was 1 politieke gondel die wat ons betreft de hoofdprijs kreeg. Er stond een spandoek op met de tekst: "Help, Meenthof in de fik, wie is er Loco, Douwe of Dick". Onder het spandoek zaten twee namaak Wethouders, ieder met een telefoon in de hand, luidkeels te schreeuwen tegen elkaar. "Het is mijn brand, blijf eraf!" "Houd hem nog even aan, ik kom eraan op de fiets van Texel!" en een aantal soortgelijke teksten. In één van de namaakwethouders herkenden wij Joop Glijn, toneelspeler bij DSO. Hieronder een afbeelding van hun gondel en nog een paar andere.

wpe1.jpg (4741 bytes) wpe2.jpg (5865 bytes)
wpe9.jpg (3611 bytes) wpeA.jpg (3513 bytes)
wpeB.jpg (4199 bytes) wpeC.jpg (3330 bytes)

Beeldententoonstelling geopend
Zaterdag 5 september 1998

Vanmiddag om 15.00 uur werd in de tuin van het Gemeentehuis (de voormalige buitenplaats Westerveld) een beeldentenstoonstelling geopend. Er staan circa 15 tot 20 sculpturen in allerlei soorten en maten van diverse kunstenaars.

De opening werd verricht door Burgemeester W. Kozijn nadat Carole Denninger een kort toelichting op de tenstoonstelling had gegeven en alle medewerkers van de Stichting Kunsteinde, de Gemeente en het Gemeentebestuur bedankt had.

Hieronder een impressie.

wpe1.jpg (4353 bytes) wpe2.jpg (6075 bytes)
Carole Denninger houdt haar openingstoespraak. Achter haar Rob Ruwers ook zeer actief in de Stichting
wpe9.jpg (6133 bytes)
Burgemeester Kozijn opent. Het Amsterdams Koper verzorgt de muziek.

 

wpeA.jpg (6150 bytes)
wpeB.jpg (4434 bytes) wpeC.jpg (6447 bytes)

 

nieuwshome.gif (2185 bytes)