ARCHIEF D66 'S-GRAVELAND
december 1996
december 1996

Oudejaarsnacht was op 1 na de koudste in deze eeuw. Het vroor in 's Graveland 12 graden en er stond een ijzige wind. Reden voor de meeste mensen om zich maar even buiten te wagen voor goede wensen en vuurwerk. Ankeveen en Kortenhoef lijken dezer dagen op wintersportplaatsen. Parkeren in het weiland en klunen over de dijk.


Op 30 december 1996 werd het Nederlands Kampioenschap Marathon op natuurijs verreden. Het ijs was goed. Er stond een stevige wind, het sneeuwde licht en de temperatuur was een graad of 6 onder nul. De rit werd gewonnen door Bert Verduin, een 32 jarige kweker uit Heemskerk. Tweede werd Ruud Borst die tijdens het aantrekken van de eindsprint kramp kreeg. Derde werd Angenent.


Vandaag, 28 december 1996, was het schitterend weer. De zon scheen en er werd volop geschaatst. Aanstaande maandag zal in Ankeveen het Nederlands Kampioenschap op natuurijs verreden worden. Daaf Pos wordt een landelijke beroemdheid via radio, tv, kranten en internet.


In 's Graveland hadden we een witte kerst. Voor het eerst sinds jaren. De eerste schaatsers wagen zich aarzelend op het ijs.


Wethouder Jesse Flink van Hilversum heeft op 13 december 1996 zoals het genoemd werd "het mes van tafel gehaald". De bewoners van de Egelshoek hoeven niet gedwongen te verhuizen. Wat het effect op de besluitvorming in 's Graveland zal zijn moet op 19 december tijdens de laatste Raad van 1996 blijken.


Tijdens de Commissievergadering Welzijn van 4 december 1996 bleek de Commissie unaniem van mening dat het woonwagenkamp de Egelshoek in Hilversum niet ontruimd en niet gedeconcentreerd moet worden. Het College wil dat wel. Komt in de Raad van 19 december a.s. De agenda daarvan kunt u m.i.v. 14 december hier vinden.

 
 
 
 
verder
terug
home